Home News Stille energie uit batterij voor bemalingspompen

NIEUW: Hybride stroomvoorziening op de werf voor bemaling

Energie, en in het bijzonder de opslag van energie is in volle ontwikkeling.  Door het aangekondigde einde van de terugdraaiende teller is batterij opslag een hot topic.   

Bij particuliere zonnepaneel installaties is de terugverdientijd van batterijen echter nog eerder lang.

Locquet Power & Light en AGTech BV, specialist in bronbemaling, zorgen nu met een mobiele batterij wel voor betaalbare verduurzaming in de bouw. 

De hybride energie zorgt hier voor 60% minder CO2 uitstoot en heeft als voordeel dat er  geen geluid ’s nachts wordt geproduceerd om de bemalingspompen van stroom te voorzien. 

Locquet Power & Light, pionier in hybride stroomvoorziening met batterypacks.

 

Al 5 generaties lang levert Locquet power & Light stroom met dieselgeneratoren voor vaste installaties in de industrie of tijdelijk op bouwwerven en events.  De vloot van 700 dieselgeneratoren en lichtmasten vindt je overal in België waar geen vaste netaansluiting aanwezig is.  Om geluidsoverlast en uitstoot te vermijden ontwierp Locquet een eigen gamma aan stille en zuinige generatoren.

Als trendsetter zet Locquet in op alternatieven met waterstof en batterijsystemen.  Reeds in 2015 werd een deel van de camping van Tomorrowland voorzien van een hybride stroomvoorziening met batterij, generator en zonnepanelen.  Een ervaring die de laatste jaren steeds verder werd ontwikkeld tot een product dat klaar is voor toepassingen in de bouw.

Groene energie op de werf voor de pompen

 Een bouwwerf vraagt veel energie.  Bronbemaling wordt ingezet om het grondwaterniveau  tijdelijk te doen zakken  om zodoende de graafwerken (kelders, regenwaterputten, zwembaden, nutsleidingen en rioleringswerken) in den droge te kunnen uitvoeren.  De pompen dienen vaak continu, 24 op 24 te draaien.

Aangezien een 400V netaansluiting met voldoende vermogen niet altijd mogelijk is wordt er beroep gedaan op dieselgeneratoren.  Motoren die dan ook 24/24 draaien met enig geluid en uitstoot.

Met de eco² Hybrid range ontwikkelt Locquet hiervoor een ecologische EN economische oplossing:  Naast de generator wordt een batterijsysteem geplaatst met 50 kWh opslag.  Overdag worden de batterijen opgeladen en s’nachts worden de 2 pompen geruisloos gevoed vanuit de batterijen. 

Door een slim batterijbeheer gebeurt de overgang van generator naar batterijvoeding helemaal automatisch en zonder enige stilstand.

Een win-win die niet alleen voordelen oplevert voor de buurt maar ook zorgt voor een grote brandstofbesparing en in de toekomst zelf kan worden aangevuld met zonnepanelen om de batterijen helemaal groen op te laden!