Home News Brigade Electronics introduceert Quiet Vehicle Sounder voor elektrische voertuigen

Op 18 maart 2019 introduceerde Brigade Electronics zijn bekroonde Quiet Vehicle Sounder (QVS), een luidsprekersysteem dat is ontworpen om het aantal door hybride/elektrische voertuigen veroorzaakte aanrijdingen met voetgangers terug te dringen.

De Quiet Vehicle Sounder, in de automotive markt bekend als AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System oftewel akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem), simuleert het geluid van een verbrandingsmotor door een combinatie van bbs-tek® White Sound®-frequenties en tonale geluiden uit te zenden.

De meeste hybride/elektrische voertuigen zijn bij snelheden van minder dan 20 km/u vrijwel geruisloos en de kans is groter dat zij ongevallen veroorzaken met kwetsbare weggebruikers die het voertuig niet horen naderen. Rapporten schatten dat de kans dat een hybride/elektrische auto een voetganger aanrijdt 22% hoger is dan bij een auto met verbrandingsmotor.

De Quiet Vehicle Sounder past de scherpte van het signaal aan de snelheid van het voertuig aan en imiteert het geluid dat een verbrandingsmotor maakt tijdens het accelereren en afremmen – een geluid dat een kwetsbare weggebruiker makkelijk herkent als een auto.

“Het is een groot genoegen om op een groeiende markt een bekroonde oplossing te introduceren die de gevaren van stille voertuigen zal wegnemen. Geluid draagt in hoge mate bij aan veiligheid op onze wegen, maar elektrische en hybride voertuigen zijn stil.” – Philip Hanson-Abbott, Managing Director.

De Quiet Vehicle Sounder is wereldwijd verkrijgbaar en kan op de meeste oudere commerciële voertuigen gemonteerd worden. De QVS werkt op 12 of 24 volt, dus zal niet teveel spanning uit de accu van een elektrisch/hybride voertuig trekken.

Kenmerken van de QVS:

  • Dankzij de gepatenteerde technologie van bbs-tek® op basis van verscheidene frequenties is het geluid alleen in de gevarenzone te horen
  • Geluidssignaal dat in scherpte toeneemt en afneemt: net als bij een verbrandingsmotor
  • Compatibel met nokkenschakelaars en tachografen
  • Ontworpen volgens reguleringen UNECE R138 en NHTSA 49 CFR deel 571 en 585
  • IP68K-luidspreker
  • Voeding van 12/24 volt

Voor meer informatie over de Quiet Vehicle Sounder, casestudies en video’s gaat u naar: https://brigade-electronics.com/nl/products/achteruitrij-alarmen/geluidsinstallatie-voor-stille-voertuigen-qvs/

Brigade Electronics BV, Ambachtstraat 8, 7587 BW de Lutte, Nederland. Tel +31 541 53 18 01.
info@brigade-electronics.nl / www.brigade-electronics.nl